Laagblijvend siergras

Laagblijvend siergras

Wuivende siergrassen vormen een mooie toevoeging aan de planten in je tuin of op je balkon. Laagblijvend lampenpoetsersgras domineert niet, maar past met zijn zachte pluimen en smal blad makkelijk bij de andere planten. Probeer het effect uit en geniet het hele jaar door van deze sfeermaker.

 

Voor de sier

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' is een laagblijvend siergras met opgaande groei, smal blad en volle, zachte aren die sierlijk wat over de plant hangen. Dit lampenpoetsersgras wordt gemiddeld 70 tot 80 cm hoog. Het is een opvallend siergras dat goed combineert met andere planten zoals Sedum, Verbena, Rudbeckia, Artemesia, heide en herfstanemoon. De Pennisetum 'Hameln' kun je ook als pol prima op een plek in zijn eentje de aandacht laten trekken. Hij is er zeker mooi genoeg voor.

 

Charme in ieder seizoen

Dit mooie siergras heeft in ieder seizoen wel iets bijzonders te bieden. Zo verloopt de metamorfose:

  • Opvallend in de zomer

De Pennisetum 'Hameln' bloeit vanaf juli met lichtbruine tot lichtroze bloemaren.  Als het lang droog is, geef je wat extra water, dan verkleuren de bladeren minder snel.

  • Kleur in de herfst

De bloemaren bloeien tot en met september/oktober. Het blad verkleurt naar een groengele kleur en geeft hiermee de tuin of het balkon een extra boost. Breng in het najaar een mulchlaag aan of leg wat stro bij de voeten. 

  • Nog lang blad in de winter

De Pennisetum alopecuroides 'Hameln' verliest pas aan het einde van de winter zijn blad en is winterhard tot wel -7 graden. Met de beschermlaag die je in de herfst hebt gegeven voorkom je eventuele bevriezing van de wortels.

  • Nieuw leven in de lente

Het lampenpoetsergras begint nu weer aan een groeispurt. Snoei vanaf maart de uitgebloeide bladeren en aren af tot 10 cm boven de grond. Zo krijgt de plant een goede impuls om weer mooi nieuw blad te gaan maken.

 

Hier voelt lampenpoetsersgras zich lekker

Oorspronkelijk komt dit siergras komt uit Noord-Amerika, waar het op doorlatende, niet te arme grond staat. Geef het een zonnige en warme plek en let er bij het planten op dat hij niet in de schaduw van bomen of struiken komt te staan. Als je meer planten bij elkaar zet, heb je een plantafstand van ongeveer 45 cm nodig, dat is drie tot vijf planten per m2. Gebruik bij het planten potgrond voor een lekkere start.


Kijk voor meer informatie op groenrijk.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...