Kalanchoë is woonplant van de maand juli!

Kalanchoë is woonplant van de maand juli!

Volle zon, hoogzomer, hogedrukgebieden? Kleur je leven, je huis en je tuin met Kalanchoë, de makkelijkste, kleurrijkste plant ooit! 

Prachtige tropenkolder 

Bijzondere blaadjes, bloemen in funky kleuren en sprookjesachtige vormen, Kalanchoë biedt je de tropen op haar mooist. Het is een veelzijdige, exotische familie met een uitgelaten karakter. Er zijn kalanchoës die je vooral voor het blad kiest, omdat het vlammende kleuren of juist aaibare harige blaadjes heeft. De rijk bloeiende kalanchoës hebben funky enkele bloemen of romantische dubbele, in sprankelende kleuren. En dan zijn er nog grote hoge exemplaren, met buitenaardse ovalen bollen die zich openen in sierlijke klokjes. Er valt dus van alles te kiezen, of je nu houdt van groen, grijs, kleur of een dolle boel. 

Luchthartig groen 

De vrolijke gekte en knalkleuren van Kalanchoë vormen een perfecte aanvulling voor de nieuwe woonstijl waarin alle conventies overboord gaan. Hierin mag je je als bewoner eens lekker ontladen met malle contrasten en onverdunde vrolijkheid, puur voor de lol. Combineer de bijzondere vormen en de vele verschillende formaten van de planten met speelse potten en exotische motieven: het mag kakelbont en intens zijn, om het leven en de zomer te vieren. 

Verzorging kalanchoë

  • Volle zon, donkere standplaats: Kalanchoë maakt alle plekjes mooier. 
  • Liever geen voetbad, de kluit mag tussen gietbeurten iets indrogen. 
  • Om de twee, drie weken een scheutje plantenvoeding volstaat.
  • Uitgebloeide bloemetjes kun je – lekker makkelijk! – laten zitten, de nieuwe knoppen groeien er overheen. Door ze aan de plant te laten bevorder je de doorbloei. 
  • Is het lekker weer (boven de 10°C) dan kan Kalanchoë ook prima op je balkon of terras schitteren, en in de tuin, zowel in bakken als in de volle grond. 
  • Heb je geduld, dan kan een Kalanchoë voor een tweede ronde bloemen gaan, vooral buiten. 

Ideale vakantieplant 

Kalanchoë komt oorspronkelijk uit Madagascar en is een korte-dag-plant die pas bloemen vormt als de dag korter is dan de nacht. Er zijn meer dan 200 soorten van, in allerlei vormen en maten. In het wild groeien exemplaren van zes meter hoog, de woonplanten zijn aanzienlijk handzamer. Afgezien van koude streken kunnen ze overal gedijen. Voor alle kalanchoës geldt dat je er amper omkijken naar hebt. Het zijn vetplanten die vocht opslaan in de vlezige groene blaadjes, zodat ze er ook na je vakantie nog mooi bijstaan. Bovendien bloeien ze lang: je hebt er zeker acht weken plezier van. 

Kalanchoë trivia 

  • Kalanchoë staat symbool voor volharding en genegenheid. 
  • In China zijn rode en paarse kalanchoes mateloos populair om het Chinese nieuwjaar mee te vieren. 
  • Kalanchoë is nog een vrij nieuwe woonplant die pas in 1932 in Europa arriveerde en er een halve eeuw over deed om internationaal door te breken. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...